Erwtensoep wordt over de gehele wereld gegeten en dus ook in Italië. Deze Italiaanse erwtensoep is uiteraard gebaseerd op erwten maar aangevuld met Parmaham en Parmezaanse kaas. Heerlijk smullen!
Erwtensoep wordt over de gehele wereld gegeten en dus ook in Italië. Deze Italiaanse erwtensoep is uiteraard gebaseerd op erwten maar aangevuld met Parmaham en Parmezaanse kaas. Heerlijk smullen!
Verwarm in een pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de sjalotten ongeveer twee minuten op een zacht vuur.
Voeg de tuinerwten toe, plus de twee runderbouillontabletten en één liter water.
Breng het geheel aan de kook en kook de erwtensoep zachtjes door, voor ongeveer 15 minuten.
Snijd de plakken Parmaham in lange, dunne repen en bestrijk deze met nog wat olijfolie.
Verhit een koekenpan en bak hierin de repen Parmaham krokant, heel rustig op laag vuur.
Leg de Parmaham daarna apart om af te koelen.
Klop nu de room stijf en schep de Parmezaanse kaas door de room.
Pureer de erwtensoep met de keukenmachine of staafmixer tot een fijne moes.
Breng de soep op smaak met een klein beetje peper en/of zout.
Verdeel de soep over zes kommen of zes diepe borden en schep in elke kom of bord een lepel van de room.
Voeg de reepjes ham toe en serveer de soep.
Buon Appetito! (Eet smakelijk!)
Juloenf
1 november 2016 @ 08:21
Een interessante soep. Door de toevoeging van kaas krijgt het een unieke smaak