In Brabant kent mijn zijn eigen soort erwtensoep. Deze Brabantse erwtensoep bestaat uit een hamschijf en platte ribben. De soep is heerlijk gevuld waardoor elke Brabander er heerlijk van zal smullen.
In Brabant kent mijn zijn eigen soort erwtensoep. Deze Brabantse erwtensoep bestaat uit een hamschijf en platte ribben. De soep is heerlijk gevuld waardoor elke Brabander er heerlijk van zal smullen.
Breng in een grote kook ongeveer anderhalve liter water aan de kook met daarin de runderbouillon.
Zodra het kookt moet het vuur lager en kunnen de hamschijf en platte ribben toegevoegd worden. Laat het voor twee uur zachtjes koken.
Na twee uur moet het vlees uit de pan gehaald worden en de botten verwijderd worden. Het vlees dient daarna in kleine stukjes gesneden te worden.
Het vlees kan weer in de pan en voeg daarbij ook de spliterwten.
Voeg na een kwartier de wortelen toe.
Voeg een kwartier later de prei toe.
Laat het geheel voor een uur pruttelen op een zacht vuurtje.
Serveer de soep in een stenen kom.
Eet smakelijk
Anouk
1 november 2016 @ 08:19
Een prima soep. Goed Hollands. Lekker voor op een koude zondag