Erwtensoep wordt natuurlijk al jarenlang gegeten en is vooral erg populair in de winterperiode. Dit erwtensoep recept is gebaseerd op het recept zoals men dit vroeger al maakte, waarbij alle smaken optimaal bewaarde zullen blijven. Om op deze wijze erwtensoep te maken heb je niet veel bijzonders nodig. Met slechts simpele ingrediënten is er een heerlijke pan soep te bereiden, waar je uiteindelijk heerlijk van zal kunnen smullen met je gezin of je gasten. Zorg ervoor dat je het recept stap voor stap volgt en dat je alle ingrediënten natuurlijk van te voren al in huis hebt, om gegarandeerd een lekkere erwtensoep te kunnen serveren. Eventuele bijgerechten zijn bij het serveren van de erwtensoep natuurlijk altijd mogelijk. Met dit recept voor erwtensoep kan je zelf een lekker soep op tafel zetten. Niet alleen lekker om te eten, maar uiteraard ook erg leuk om te maken.
Om erwtensoep goed te kunnen bereiden is het belangrijk dat je er de tijd voor neemt. Dit recept is gebaseerd op ongeveer 4 personen, waarbij je zo’n 2 uur de tijd nodig hebt om de soep te kunnen serveren. Het bereiden van erwtensoep gaat in een aantal stappen. Als je alle ingrediënten in huis hebt zal je deze stappen eenvoudig kunnen doorlopen. Zorg dat je een pan klaar hebt staan en leg uiteraard een snijplank en een scherp mes klaar. Bij de soep wordt in dit geval roggebrood met spek geserveerd, maar uiteraard kan je eventueel naar eigen keuze een ander gerecht bijvoegen. Zorg er voor dat je elke stap nauwkeurig uitvoert, om zo een lekker erwtensoep op tafel te kunnen zetten.
janneke
1 november 2016 @ 08:18
Eindelijk een echte traditionele soep. Heerlijk van smaak en rijkelijk gevuld